De “Fallen Angel” valt al direct op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 1


Hier de nummer 8 en 9 uit 16 nummers die dinsdag gingen strijden om een plek in de finale op zaterdag in het Eurovisie Songfestival.

Meer titels vind je hier:
https://www.nporadio2.nl/nieuws/30661/deelnemers-eerste-halve-finale-eurovisie-songfestival-2021

Het duister en de hemelse sferen spelen ook op het Eurovisie Songfestival een rol.

8. Cyprus

Artiest: Elena Tsagrinou
Titel: El Diablo
Eerdere overwinningen: 

Wat zullen de Cyprioten de Israëlische zangeres Netta hebben vervloekt toen hun eigen inzending Fuego van Eleni Foureira in 2018 op de tweede plek bleef steken. Fuego werd daarentegen wel een nummer 1-hit in Spanje en Griekenland. De Atheense schone Elena Tsagrinou roept de duivel op in haar songfestivalinzending El Diablo, die veel doet denken aan Lady Gaga ten tijde van haar hit Bad Romance. Producer Jimmy Thornfeldt werkte ook mee aan de inzendingen van Zweden en San Marino.

 9. Noorwegen

Artiest: TIX
Titel: Fallen Angel
Eerdere overwinningen: 1985, 1995, 2009

Na de Cypriotische duivelsaanbidding gaat het liedjesconcours meteen door met de gevallen engel uit Noorwegen. De vertolker van het hoopvolle Fallen Angel staat bekend als TIX, maar staat in het dagelijks leven bekend als Andreas Haukeland. De zanger lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette en kampte met suïcidale gedachtes. Ook schreef hij mee aan de nummer 1-hit Sweet But Psycho van Ava Max.

 
 
 
In de show in Ahoy zag je niet de voorgeschiedenis van de zanger Tix, die door zijn ziekte al de hel op school meemakte.
 
 

The story of TIX (Documentary)


Geef een reactie

Een gedachte over “De “Fallen Angel” valt al direct op in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival