Mooie afsluiting van 3 maanden interventie op de weersituatie in Madagaskar


Zondag was de afsluiting van mijn activiteiten op het weer in Madagaskar.

Ter herinnering: Op 16 oktober toonde RTL4 de noodsituatie in Madagaskar met beelden van uitgehongerde kinderen en bewoners in het zuiden van het eiland. Er was gezegd dat er al 3 jaar geen regen zou zijn gevallen waardoor ik mij direct geroepen voelde om dit te veranderen.

Het duurde 2-3 dagen om dit te veranderen en sindsdien is er nu iedere dag regen in Madagaskar in verschillende gebieden. 

Via verschillende kanalen probeerde ik contact te leggen met de autoriteiten maar dat is nog steeds niet tot stand gekomen. (Zo weet ik ook niet uit eerste hand of het niet te veel of nog steeds te weinig is)

Op de plaatjes hieronder van de historische gegevens kan je zien dat in het centrum van Madagaskar, daar waar de hoofdstad, Antananarivo gevestigd is, de neerslag in de laatste 3 maanden meer dan verdubbelde in vergelijking met dezelfde periode voor 1 jaar.

In het zuiden ligt de stad Toliara en het viel mij snel op dat het daar bijna nooit regent. Nu naar 3 maanden kunnen we zien dat de neerslag meer dan 4 keer zo veel is dan in het jaar daarvoor.

Madagaskar 10e tot 13e week (3 maanden lang)

 

Weerstation in de hoofdstad Antananarivo vorig jaar

 

Weerstation in de hoofdstad Antananarivo dit jaar

Dit is de periode van onze activiteiten op het weer.

Toliara in het zuiden van Madagaskar vorig jaar

Toliara in het zuiden van Madagaskar dit jaar

Dit is de periode van onze activiteiten op het weer.

 

 

 

 

 

 

 

 

An Impression of Madagascar

 

Alle video’s over Madagaskar en onze interventie in de weersituatie:

Geef een reactie