Nieuwe studie: Kinkhoest maakt enorme comeback door gevaccineerde mensen


Kinkhoest is bezig met een enorme comeback. In 2012 raakten in de VS liefst 55.000 mensen besmet met de ziekte (het hoogste aantal sinds 1955). De gezondheidsdiensten staan voor een raadsel. Ze noemen als mogelijke oorzaken de afnemende effectiviteit van het huidige vaccin en de opkomst van de antivaccinatiebeweging. Maar is dat wel zo?

Een nieuwe studie in BMC Medicine van het Santa Fe Institute geeft uitsluitsel. Het onderzoek wijst in de richting van gevaccineerde mensen, die zonder dat ze het weten besmettelijk zijn.

In de jaren vijftig kreeg slechts 1 op de 100.000 Amerikanen kinkhoest. Vanwege de bijwerkingen van de toenmalige kinkhoestvaccins werden nieuwe vaccins ontwikkeld. Deze vaccins, die onderdeel vormen van de DKTP-prik, bevatten slechts enkele eiwitten van de bacterie en veroorzaken veel minder bijwerkingen.

Het blijkt nu dat de nieuwere vaccins mogelijk…

Lees verder

 

LET OP: Laat u zich niet bang maken. Niets gebeurt toevallig. Het is een kwestie van bewustwording en betere keuzes maken. Wij hebben een weg gevonden hoe u grote ziektes (niet verkoudheid dus) kunt vermijden of kunt genezen. Meer weten? Hier kunt u zich registreren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *