Tesla Model 3 gaat in Nederland 35.000 euro kosten


Tesla-logoDe Model 3 van Tesla, die in 2018 in Nederland wordt verwacht, gaat ongeveer 35.000 euro kosten. Dat zegt Tesla Nederland, nadat bekend werd dat de auto in de VS 35.000 dollar gaat kosten.

“De verwachting is dat de prijs direct naar euro’s wordt omgezet”, zegt een woordvoerder. De Model 3 wordt Tesla’s eerste auto voor de massa.

De Model 3 is net als de Model S een sedan, maar wordt zo’n 20 procent kleiner. Ook zou er een crossover-model, een combinatie van een stationwagen en SUV, op de markt komen.

Hoeveel bespaar je op een elektrische auto?

“De Model S is door zijn prijsklasse vooral interessant voor zakenmensen, waardoor de auto vooral wordt geleased”, aldus de woordvoerder. In Nederland betaal je voor een elektrische auto een bijtelling van 4 procent, wat minder is dan voor een normale auto (25 procent), een zuinige auto (21 procent) of een hybride auto (14 procent).
Als particulier betaal je bij de aanschaf van een elektrische auto geen belasting op personenauto’s (bpm). Ook hoef je als eigenaar van een elektrische auto geen wegenbelasting…

Lees verder op RTLNieuws

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *