Ons Geld congres: ‘GELD ZAT’ op 7 juli 2018


 Ons Geld congres: ‘GELD ZAT’
Zaterdag 7 juli Stadsschouwburg Utrecht van 15:00 – 18:00 uur
George van Houts, Arnoud Boot en Klaas van Egmond praten u bij. Blijft het gammele geldstelsel nog overeind? Is publieke geldschepping al in zicht? Reserveer uw plaats!
Er is beweging. Invloedrijke commentatoren bekeren zich tot geldhervorming. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) komt dit jaar met zijn rapport. Arnoud Boot, lid van die Raad, zal een tip van de sluier oplichten. Gaat de WRR leiderschap tonen, of sukkelt ze achter de ontwikkeling aan?
Op 7 juli gaan we het bespreken. Met een keur van gasten, en met u. Hoe wilt u dat het geldstelsel eruit gaat zien? Kaarten kosten € 20 (korting met u-pas en CJP). U steunt daarmee Ons Geld. Een terugblik naar ons vorige congres vindt u hier.
Wereldnieuws
Geldhervorming is wereldnieuws geworden. Dat is te danken aan het Zwitserse Vollgeld Initiative, dat van geldschepping een publieke taak wil maken. Een Zwitsers “Ja” voor “Vollgeld” zal de democratisering  van ons geldstelsel versnellen. Maar ook bij een Zwitsers “Nee” gaat de ontwikkeling door. Thomas Bollen (financieel journalist) en Paul Buitink (monetair duizendpoot) zullen vertellen waarom het geldstelsel hoe dan ook veranderen gaat. Banken en overheden kunnen maar beter zorgen dat ze er klaar voor zijn.
Follow The Money analyseerde het belang van ‘Vollgeld’ en stelt dat artikel gratis aan u beschikbaar. Het werd geschreven door onze Martijn Jeroen. Zijn conclusie? De politiek moet ontwaken uit haar monetaire winterslaap. De inrichting van ons geldstelsel is een publieke zaak.
Reserveer uw plaats
Denk mee over de toekomst van ons geldstelsel. Bestel nu uw kaarten. Het congres vindt plaats op zaterdag 7 juli van 15:00 tot 18:00 uur in de Stadsschouwburg Utrecht. Aansluitend (om 20:00 uur) voeren ‘De Verleiders’ hun succes-voorstelling ‘Door de Bank Genomen’ weer op. U kunt er een leuke en informatieve zaterdag van maken.
Wij hopen u te mogen begroeten!
Grote dank!
Onze dank voor de vele giften na onze vorige mail! Die hielpen ons om onze internationale gasten vol trots en zelfvertrouwen te ontvangen. Hier een (Engels) verslag van die bijeenkomst. Onze Edgar werd verkozen om de internationale beweging verder op gang te brengen. Dat is belangrijk, want in de Eurozone moeten we het samen doen. En met een hervormde euro is veel te winnen (ook in Engels).

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *