Wereldwijde staking voor het klimaat op 29-11-2019 in Den Haag


Meld je aan op Innovatief Nederland om zulke problemen te transformeren.

Het kan heel anders maar daarvoor moet ook het bewustzijn veranderen. De meeste mensen hebben geen idee wat er echt allemaal aan de hand is.

Meld je aan en kom er meer over te weten.


Dit is de oproep op de website van FridaysforFuture:

ACTIEOPROEP VECHTEN VOOR DE TOEKOMST

Op vrijdag 29 november, aan de vooravond van de COP25, gaan jongeren en volwassenen opnieuw overal ter wereld samen de straat op. Fridays for Future Nederland roept iedereen op om ook massaal in actie te komen voor een leefbare en rechtvaardige toekomst!

Vrijdag 27 september hebben we met 35.000 mensen in Den Haag en 7 miljoen miljoen wereldwijd systeemverandering en onmiddellijke klimaatactie geëist. Wetenschappers over de hele wereld zijn duidelijk: we bevinden ons al in een kritieke situatie. Alleen als we nu alles doen om dit vervuilende systeem om te gooien is het nog mogelijk te voorkomen dat de aarde onleefbaar wordt. Want als het zo doorgaat, is straks ons enige huis volledig afgebrand. Dat kunnen en zullen wij niet laten gebeuren!

Maar in plaats van nu een echte omslag te maken doet de regering alsof we nog decennia de tijd hebben. De grootste vervuilers worden uitgenodigd om het beleid te maken. Het huidige klimaatbeleid is hiervan het trieste resultaat. Met dit systeem van eeuwige groei en consumptie trekken we veel te veel uit de aarde zonder terug te geven. De regels in dit zogenaamde “klimaatakkoord” zijn alleen maar kleine aanpassingen binnen dat systeem, en zullen dus nooit de wending geven die nu nodig is. Grote bedrijven en vervuilers zoals Shell en Schiphol kunnen door dit beleid nog steeds ongehinderd doorgaan met groeien en uitstoten. Hiermee worden ook niet eens de Urgenda doelen gehaald, terwijl die doelen nog het absolute minimum zijn van wat er moet gebeuren. Zelfs de rechter heeft geoordeeld dat de Nederlandse staat op deze manier haar eigen inwoners in levensgevaar brengt.

Dit is onacceptabel!

Wij eisen:
– Een leefbare en rechtvaardige wereld voor onszelf en toekomstige generaties.
– Dat er wordt geluisterd en gehandeld naar de inzichten van wetenschappers wereldwijd over de klimaatcrisis.
– Een eerlijk klimaatbeleid dat de doelen van Parijs en het Urgendavonnis haalt.
– Een klimaatbeleid dat bestaande ongelijkheid en armoede niet groter maakt, maar juist verkleint.
– Dat de uitzonderingspositie van grote vervuilers stopt, dat zij eerlijk gaan betalen voor wat ze uitstoten en per direct stoppen met hun vervuilende industrie.

Hoe krijgen we dit voor elkaar?
Deze landelijke staking is onderdeel van de Global Day for Climate Action. Aan de vooravond van de VN klimaatconferentie COP25 in Madrid zullen miljoenen jongeren op alle continenten opnieuw in actie komen om onze toekomst te beschermen en echte klimaatactie te eisen.

In Nederland zullen wij op zo veel mogelijk plaatsen lokaal in actie komen. Verspreid over het hele land, ook in jouw stad of dorp, wonen mensen die willen opkomen voor klimaatactie. Samen zullen we actievoeren, en ook stilstaan bij de mensen die nu al de zware gevolgen ondervinden door deze klimaatcrisis. Mensen die vaak het minst bijdragen, maar toch het eerst en hardst geraakt worden. Ook worden talloze ecosystemen compleet vernietigd door alle veranderingen en vernieling. Daarom komen we allemaal samen in actie, om van de politiek te eisen dat zij er alles aan zullen doen om verdere verwoesting te stoppen.

Sluit je aan, want we hebben iedereen nodig om deze actiedag zo groot mogelijk te maken.

Wij zullen niet stoppen tot er echte politieke actie wordt ondernomen om verdere opwarming te voorkomen!

Meer informatie:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *