7e week nog steeds dagelijks regen in Madagaskar


7 weken geleden kwam het nieuwsbericht van RTL4 dat er 3 jaar geen regen zou zijn gevallen in Madagaskar.

Toen heb ik binnen 2 dagen ervoor kunnen zorgen dat er nu dagelijks regen valt in Madagaskar.  Natuurlijk wel in verschillende gebieden maar na nu inmiddels 7 weken ermee bezig te zijn lijkt het wel heel normaal dat het dagelijks ergens regent in Madagaskar. Hoe was het dan nu wel daadwerkelijk in de tijd daarvoor? Klopt het wel dat er 3 jaar geen regen is gevallen? Helaas heb ik nog steeds geen contact kunnen krijgen met de instanties in Madagaskar om dit samen verder te doen en zo ook samen voor het beste resultaat te zorgen.

Ik heb net wel wat historische gegevens gevonden maar weet niet hoe betrouwbaar en compleet deze zijn. Je vindt het onder dit filmpje.

Na 7 weken dagelijks voor regen te zorgen krijg je wel langzamerhand een slecht geweten of het wel nog leuk is daar voor de bewoners op dit eiland. Vinden ze het fijn dat dagelijks ergens regen valt in het land. Is het niet te veel? Het is toch nodig om snel contact te krijgen.

In dit filmpje van de 7de week zie je wel ook dat mijn gevoel wordt meegenomen in de weerstroom en zijn de laatste 3 dagen maar op kleine plekjes hier en daar regen gevallen. 

Madagascar 7th week of intervention | After no rain

 

Zo kunnen we zien dat idd in de maand voor mijn ingrijpen maar 2,4 mm neerslag is gevallen in Madagascar.

..en na een maand bezig te zijn is dat 67 mm, dus 30 keer zoveel.

Weather History for Madagascar for 16 okt – 16 nov 2021

 

Nu ben ik precies 7 weken dagelijks bezig om voor regen te zorgen wat resulteert in dagelijks regen in verschillende gebieden van Madagaskar en 23 keer in het zuiden van Madagaskar waar inmiddels al een hongersnood tot stand was gekomen.

 

7 weeks of Intervention. From October 16th – December 5th 2021

 

Zo is in 7 weken met 155 mm neerslag meer regen gevallen dan in 7 maanden daarvoor volgens deze historische gegevens. Hier is de bron

Als we nu  nog een vergelijking doen met de exact dezelfde periode van 1 jaar geleden is dat 155 mm neerslag nu met 84  mm een jaar geleden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie