Probleem: Wanbetaler van zorgpremiesgeld-en-zorg-212Financiële problemen vaak begin van veel ellende

Veel mensen zitten langdurig in financiële problemen en kunnen soms niet eens hun zorgpremie betalen. Mede omdat de zorgtoeslag niet direct in mindering wordt gebracht en mensen het overzicht kwijt raken.

Verder komt er ook vaak bij dat ze niet eens alle bedragen ontvangen waar ze recht op hebben of ze weten het ook niet omdat de “klantmanager” van de gemeente het ook niet verteld. Door miscommunicatie, slechte voorlichting/begeleiding en complexe situaties stapelen zich problemen soms op en wordt het alleen maar erger.

Nu komt er nog bovenop dat de overheid een aantal negatieve spiralen heeft geschapen, waardoor mensen nog dieper in de problemen raken zoals

 • verhoging van bekeuringen, zonder de mogelijkheid een betalingsafspraak te maken en
 • verhoging van de zorgpremie als je dan na 6 maanden als wanbetaler wordt aangemeld.

In beide gevallen kan de burger onder extreme druk komen te staan.

Bij de bekeuringen kan dat snel gebeuren als je toevallig niet een maar 2 of 3 tegelijk ontvangt en bij de zorgpremie als de financiële situatie niet snel verbeterd.

Wij vinden het dan ook niet kunnen dat de overheid mensen onder druk zet en het hen nog moeilijker maakt om uit de financieel lastige situatie uit te komen. Je zou eerder hulp verwachten in plaats van het te verergeren. Een belangrijk punt is hier natuurlijk wel of iemand “niet wil” of “niet kan” betalen.

 

Het kan dan ook niet wettelijk zo zijn dat we mensen hebben met 2 verschillende rechten. Namelijk financieel wel gestelde mensen betalen minder, dan mensen in financiële problemen.

 

Dat is niet eerlijk en hort zo spoedig mogelijk te worden gestopt en gecorrigeerd. Je zou immers kunnen kijken of iemand niet wil of niet kan en dan wel extra kosten laten betalen, maar niet standaard mensen het leven nog zwaarder maken. Dat is onwaardig en creëert een negatieve spiraal.

Dus het is te gek voor woorden om mensen een verhoogde premie van 150 Euro te laten betalen als ze al niet 100 Euro kunnen betalen. Dat is onzinnig!

 

We staan daarom op voor alle mensen in Nederland om dit zo spoedig mogelijk te stoppen en een eerlijke manier te vinden, die dat probleem op een goede manier aanpakt zonder de mensen in de problemen nog dieper in de problemen te werken.

We zullen hiervoor een nieuw wetsvoorstel indienen en hebben jullie handtekeningen nodig! Klik hier om ons te helpen om dit onrecht zo spoedig mogelijk uit de wereld te helpen.

 • Een negatieve spiraal minder in Nederlandupward-spiral-downward-spiral
 • Meer rust en vrede voor de mensen in de problemen en
 • voor iedereen door minder criminaliteit enz.

Zet je handtekening en help mee om veel ellende uit de wereld te helpen! Klik hier!

actie-button350

 

 

 

 

 

 

 


 

Waarom zou een overheid een negatieve spiraal willen creëren en handhaven?

Het heeft absoluut geen voordelen behalve het scheppen van negatieve reacties in de breedste zin van het woord en op allerlei verschillende negatieve creatieve vormen zoals bijvoorbeeld:

 • Criminaliteit
 • Psychotische uitingen
 • Terreur en frustraties, woede-uitbarstingen
 • Geweld en negatieve gevoelens
 • Gezinsontwrichtringen
 • Chaos

dus alles andere dan een gelukkig leven. Een warmhartige en vreedzame samenleving komt zo in het geding of wordt in die richting tegen gewerkt. Dus waarom?

 • Moet er werkgelegenheid gecreëerd worden voor de politie?
 • Moet er slecht nieuws worden geproduceerd?
 • Moeten er mensen bang worden gemaakt?
 • Moeten de slechte gevolgen, die het nieuws halen dienen om de mensen af te leiden, dat het beter kan?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *